Taperede Forfang

Det er blevet en hel del lettere at lave spundne taperede forfang. En forudsætning for at du kan bruge skemaet er dog at du allerede har en opstilling hvor du kan lave forfangene.

Bestem hvilket forfang du vil lave, find dine “Omd. Boremaskine” • “Antal fod” • “Linetykkelse”

Sæt tallene ind i felterne neden for og du får vist dit skema med dine oplysninger til opbygning af forfanget. “tryk F5 for at starte forfra igen”

Omd. Boremaskine: 

Antal fod:  

Line tykkelse: 

Taperede forfang opsætninger:

Slut
0
3½ løkke
0
2½ løkke
0
1½ løkke
V Min/Sek. V 0  • 7 Snore V 1  • 5 Snore V 2  • 3 Snore TOP H Min/Sek.
0
• Krog til liner Top  •
0
omd. H 0  • 7 Snore H 1 • 5 Snore H 2  • 3 Snore omd.
0
0
3½ løkke
0
2½ løkke
0
1½ løkke
0
Start


I skemaet aflæser du hvor du skal placere de enkelte ”placeringer”, antal sekunder som du skal køre med boremaskinen samt hvor mange løkker der skal være mellem ”Placeringer”.

Løkke forståelse:
Når du bygger forfanget op skal løkkerne ”gå ind i hinanden” Eks. på 2½ til 1½ Løkke inden snoning.

Eks. på 2½ løkke.

Taperings Opbygning af Forfanget..
Man binder linen fast til “H 0” kør nu linen 3½ gang rundt mellem “H 0 og H 1” forsæt så hen om “H 2” kør linen 2½ gang rundt mellem “H 2 og H 1” (husk løkke) kør nu linen rundt om ”TOP” og hen til ”V 2” kør linen 1½ gang rundt mellem ”H 2 og TOP og V 2” forsæt så hen til ”V 1” kør linen 2½ gang rundt mellem “V 2 og V 1” forsæt så hen til ”V 0” kør nu linen 3½ gang rundt mellem “V 1 og V 0” slut af med at binde linen enden fast til ”V 0”

Løft så alle liner af på følgende punkter “H 1 og H 2 og V 1 og V 2” nu har du så en lang line fra ”H 0 til “TOP” til bage på V 0” inden snoning.

Boremaskine:
Monter en krog i borepatronen, så har du en krog som kan holde linerne med, flytning af liner til ”boremaskines krog” gøres nemmest ved at føre boremaskine krog op mellem liner.

Snoning af liner i Bund:
Boremaskinen stilles til at køre “venstre om” brug et stopur og start din snoning af “H 0” og “V 0” en af gangen med det antal “sek”. som står under ”V Min/Sek.” der efter monter du dem til bage på “Line Holder” i midten på tapering værktøjet da de bliver kortere når de er snoet.

Du har nu både ”H 0 og V 0” liner samlet på en “Line holder”

Snoning af line i Top med Svirvel med Kugleleje eller Boremaskinen “for udligning af tapering”:

Når vi har snoet start og slut bruger vi kun en “Svirvel med Kugleleje” til at udligne antal omdrejninger i top det klare den perfekt uden brug af boremaskinen.

Med Boremaskinen stilles til at køre “højre om” brug et stopur og start din snoning af “TOP” med det antal “sek”. som står under ”H Min/Sek.”

Øje på line Start / Top:
Sådan laves øjer i begge ender af linen “se foto serie”

Så har du et færdigt forfanget klart til brug

knæk og bræk